Από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 άρχισε να λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης,Εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης, για Ενήλικες και για Παιδιά.

Οι άνθρωποι σήμερα αισθάνονται τον πηλό σαν ένα πολύ οικείο υλικό γιατί τα συστατικά του, χώμα και νερό, τους δίνουν την δυνατότητα της εύπλαστης ύλης και έτσι μπορούν να εκφράσουν πιο εύκολα τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

Απ' την πρώτη γνωριμία των μαθητών του Εργαστηρίου με τον πηλό, δίνεται η ικανοποίηση της άμεσης κατασκευής ενός αντικειμένου.

Οι μαθητές θα γνωρίσουν αρχικά, τρόπους κατασκευής αντικειμένων είτε μόνο με τα χέρια τους, είτε χρησιμοποιώντας εργαλεία (τροχός αγγειοπλαστικής).

Μετά την κατασκευή του αντικειμένου, θα μάθουν την διαδικασία ψησίματος, και στη συνέχεια τον χρωματισμό του και την υαλοποίησή του.

Παράλληλα μέσα από θεματικές ή σεμινάρια, συνδέουμε το παρελθόν με το παρόν.

Επίσης από τις επισκέψεις που διάφορες ομάδες μπορούν να πραγματοποιήσουν στο Εργαστήρι, δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους να γνωρίζουν και να περιλαμβάνουν ένα κεραμικό αντικείμενο ή ένα έργο τέχνης στην καθημερινότητά τους.

Τέλος ανοίγεται ο δρόμος σε ανθρώπους που θέλουν ν' ασχοληθούν επαγγελματικά με την τέχνη αυτή.

Το Εργαστήρι θα λειτουργήσει, αναλόγως συμμετοχών, σε δυο τμήματα:

  • Τμήμα παιδιών 8-15 ετών (2 ώρες την εβδομάδα)
  • Τμήμα ενηλίκων (2,5 ώρες την εβδομάδα)

Υπεύθυνη Εργαστηρίου θα είναι η κυρία  Γαρυφαλιά Μακρή.

antikeimena xwros1 xwros2