Το Ίδρυμα θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ), υλοποιεί δράσεις για Ρομά και Μουσουλμάνους συμπολίτες μας, στους τόπους κατοικίας και δραστηριότητας τους.  Στόχοι των δράσεων είναι η καλλιέργεια σεβασμού στις διαφορετικές ταυτότητες, στον πολιτισμικό πλούτο της περιοχής, η προώθηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, η ενσωμάτωση στην κοινωνία και κυρίως η ενίσχυση της ελληνομάθειας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, τον Δεκέμβριο του 2015 δημιουργήσαμε παράρτημα του ΙΘΤΠ στο Πομακοχώρι της Σμίνθης με εκπαιδευτικές δράσεις κοινωνικού φροντιστηρίου με παράλληλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Μέσα από την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, οι μαθητές βοηθούνται στην κατανόηση όλων των μαθημάτων που κάνουν στο σχολείο τους στα ελληνικά.

Το Φροντιστήριο λειτουργεί από 1330 μέχρι 1530 για τους μαθητές Γυμνασίου και από 1530 μέχρι 1930 για μαθητές Δημοτικού. Σημειώνεται ότι το Φροντιστήριο δεν διακόπτει την λειτουργία του το καλοκαίρι, αλλά μέσα από διάφορες δράσεις και παιχνίδια, συμβάλλει στην επιμόρφωση των μαθητών του και στην προετοιμασία τους για την νέα χρονιά.

Στόχος του προγράμματος είναι η επέκταση του με λειτουργία και νέων παραρτημάτων στα μουσουλμανικά-πομάκικα χωριά Μύκη και Κένταυρο καθώς και η υλοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

koinwniko_frontisthrio_01 koinwniko_frontisthrio_02 koinwniko_frontisthrio_03 koinwniko_frontisthrio_04 koinwniko_frontisthrio_05 koinwniko_frontisthrio_06 koinwniko_frontisthrio_07 koinwniko_frontisthrio_08