Καθώς βασική επιδίωξη του συλλόγου μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών μας στις δράσεις και τις ενέργειες του, δημιουργούμε τις δομές οι οποίες θα επιτρέψου αλλά και θα παροτρύνουν για κάτι τέτοιο. Οι βασικοί άξονες λειτουργίας του συλλόγους μας λοιπόν είναι ομάδες μελών που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένα αντικείμενα: οι «Επιτροπές» και οι «Ομάδες Έργου»:

 Επιτροπές

Οι επιτροπές αποτελούν μεγάλες ομάδες μελών μας οι οποίες έχουν ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων. Έχουν διοικητική αυτοτέλεια, εκλέγουν έναν υπεύθυνο επιτροπής ως επικεφαλή με διάρκεια θητείας ένα έτος και έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν υπο-επιτροπές ή ομάδες έργου (βλ. παρακάτω). Δραστηριοποιούνται εντός του πεδίου δράσης τους προτείνοντας και υλοποιώντας εκδηλώσεις και ενέργειες στο διοικητικό συμβούλιο. Βοηθούν το ΔΣ και αποτελούν συμβουλευτικό όργανο αυτού σχετικά με θέματα που αφορούν το πεδίο τους. Ο υπεύθυνος της κάθε επιτροπής αποτελεί σύμβουλο του ΔΣ. Οι επιτροπές λογοδοτούν στο ΔΣ.

Οι διαμόρφωση τους δεν αποτελεί στεγανό σύστημα αλλά μια δυναμική διαδικασία. Μπορούν μέσα στα παραπάνω πλαίσια να διαμορφώνονται και να τροποποιούνται οι επιτροπές οποτεδήποτε το αποφασίσουν τα μέλη τους.

Επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί:

  • Επιτροπή εικαστικών – αρχιτεκτονικής
  • Επιτροπή Μουσικής – Θεάτρου – Κινηματογράφου – Χορού
  • Επιτροπή Ιστορίας – Λαογραφίας
  • Επιτροπή Λογοτεχνίας
  • Επιτροπή εκπαιδευτικών προγραμμάτων
  • Επιτροπή ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων

Ομάδες Έργου

Οι ομάδες έργου είναι μικρότερες ομάδες που συγκροτούνται για να υλοποιήσουν μια συγκεκριμένη εκδήλωση ή ένα συγκεκριμένο project και μόνο. Είναι υπεύθυνες για την όλη εκδήλωση (σχεδιασμός – υλοποίηση – αξιολόγηση). Το ΔΣ υποχρεούται να ορίσει ένα μέλος του να συμμετάσχει σε κάθε ομάδα (δίχως να είναι απαραίτητα επικεφαλής της). Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η ομάδα αποστέλλει στο ΔΣ έκθεση πεπραγμένων – αξιολόγησης της εκδήλωσης και παύει τη λειτουργία της.


Δνση επικ. 12 Αποστόλων & Οδ. Ανδρούτσου ΤΚ 67100, Ξάνθη, τηλ. 6972076579                                                        e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.