Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ξάνθης, διοργανώνει Ιατρική Εσπερίδα για τα νεώτερα στοιχεία σχετικώς με την νόσο Alzheimer την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στην Αίθουσα «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ» της καπναποθήκης Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στις 19:30Ω.

Η νόσος Alzheimer αποτελεί μια χρόνια νευροεκφυλιστική νόσο της μεγάλης ηλικίας συνήθως, η οποία χαρακτηρίζεται από διαταραχή της πρόσφατης μνήμης αρχικά και σταδιακή έκπτωση όλων των ανώτερων νοητικών λειτουργιών στη συνέχεια. Με την πρόοδο του χρόνου προκαλεί σοβαρά προβλήματα, τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στις οικογένειες και τους φροντιστές τους. Ειδική θεραπεία δεν υπάρχει προς το παρόν, αν και με την έγκαιρη διάγνωση, όλο και περισσότερες δυνατότητες παρέμβασης (φαρμακευτικής ή άλλης), είναι πλέον διαθέσιμες. Με δεδομένη την γήρανση του πληθυσμού και την σχετική αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης στις δυτικές κοινωνίες, ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων, αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ιατρικό, αλλά και κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, με πολυεπίπεδες επιπτώσεις.

Για όλα αυτά και για ό,τι νεότερο σχετικά με την νόσο, θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε στην διάρκεια της εκδήλωσης   με καλεσμένους ομιλητές τον κ. Βαδικόλια Κωνσταντίνο, Καθηγητή Νευρολογίας του ΔΠΘ και την κ. Χασαποπούλου Ελένη, Κλινική Ψυχολόγο του ΚΕΦΙΑΠ Ξάνθης.

Συντονιστής της εκδήλωσης ο κ. Νικηφορίδης Δημήτριος, Διευθυντής Νευρολογικού Τμήματος ΓΝΞ.

Είσοδος Ελεύθερη