Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στις 19:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Δίκτυο Λόγου και Πράξης, πραγματοποιούν μέσα από κείμενα παλιότερα και νέα, πεζά και ποιητικά έναν «περίπατο» για τα 100 χρόνια (1919-2019) ελεύθερης ζωής της Ξάνθης με τίτλο,

«ΡΑΨΩΔΟΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»

Μέσα από τη σύνθεση «Ραψωδοί της Ξάνθης» του Θανάση Μουσόπουλου διαγράφεται η ιστορική πορεία της Ξάνθης και ο πολιτισμός της εκατονταετίας 1919 – 2019.

Εκτός από τη δική του ποιητική σύνθεση συμπεριλαμβάνονται και ποιήματα Ξανθιωτών και Ξανθιωτισσών του αιώνα ελεύθερης ζωής.

Αποδίδονται ποιήματα των:

Άργη Κόρακα, Γιώργου Στογιαννίδη, Κατίνας Βέικου Σεραμέτη, Στέφανου Ιωαννίδη, Μάνου Χατζιδάκι, Ευάγγελου Λάμπρου, Γιώργου Κωτούλα, Μαρίας Ράλλη Υδραίου, Έλενας Ψαραλίδου Φιλιππιτζή.

 

Συμμετέχουν και απαγγέλλουν οι:

Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου, Θωμάς Βουγιουκλής, Κώστας Ταβουλτσίδης,

Τάσος Συμεωνίδης.

 

Κείμενα αποδίδουν οι:

Γιώργος Μπόσκου και Βασίλης Ταβουλτσίδης.

 

Μουσική από τους:

Έλενα Σερενίδου στο πιάνο, Χάρη Ξυλά στο σαξόφωνο και τον Φώτη Κοντό με τους Φλογερούς Φλογεριστές και την Παιδική Χορωδία του.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.