Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Σιδέρης», παρουσιάζουν το βιβλίο της συγγραφέως κ. Ελένης Σταματούδη με τίτλο,

«Savoir Vivre, για παιδιά» Καλοί τρόποι στο τραπέζι

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 9 ετών. Η ηλικία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς τώρα λαμβάνουν τα πρώτα ερεθίσματα και αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη ζωή μέσα από τα μάτια των μεγάλων. Είναι η περίοδος κατά την οποία χτίζεται ενεργά η συμπεριφορά του παιδιού διότι το παιδί καλείται να εμπεδώσει βασικές αρχές, αξίες και κανόνες, δηλαδή όχι απλώς να τα ακολουθήσει, αλλά και να τα κατανοήσει.

Για τον λόγο αυτό, εμείς οι γονείς πρέπει να λειτουργούμε ως πρότυπα για τα παιδιά μας. Το παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι πρέπει να ακολουθήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς όταν δεν τον βιώνει στην καθημερινότητά του. Δεν πρέπει, δηλαδή, να έχουμε απαίτηση από τα παιδιά μας να φέρονται σωστά σε ένα γεύμα, όταν εμείς δεν επιδεικνύουμε την ανάλογη συμπεριφορά.

Απλές φράσεις, κινήσεις και συμπεριφορές, δοσμένες με τον πιο απλό τρόπο, αλλά και με χιούμορ, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας, αλλά και στη ζωή εκείνων που θα συναντήσουν στην πορεία. Η καλή συμπεριφορά αποτελεί την καλύτερη επένδυση στη ζωή ενός παιδιού.

"Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρείτε τον Άρι*, τον κούνελο. Θα τον δείτε να απελπίζεται με τη λάθος συμπεριφορά, να γελάει με τα λάθη των παιδιών, αλλά και να τα επιβραβεύει όταν συμπεριφέρονται σωστά. Ακολουθήστε τον..."

Ομιλητές:

  • Άννα Αφεντουλίδου, Δρ. παιδικής Λογοτεχνίας Δ.Π.Θ. - Συντονίστρια εκπαίδευσης για την Αειφορία Α.Μ.Θ.
  • Δήμητρα Πυργελή, Συγγραφέας
  • Σουλτάνα Τσιγγίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
  • Ελένη Σταματούδη, ΜΒΑ, Οικονομολόγος. Συγγραφέας

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κ.  Άγγελος Συρίγος, αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής  Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Είσοδος ελεύθερη