Σε 4 εβδομάδες τα παιδιά γυμνάζονται, παίζουν και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με συναρπαστικές δραστηριότητες, με γνώμονα την περιπέτεια την εξερεύνηση και την διασκέδαση.

Τον σχεδιασμό του προγράμματος και την οργάνωση των θερινών δράσεων πραγματοποίησε η  εκπαιδευτικός Ραλού Βλαχοπούλου, η οποία συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης από το 2015 ως υπεύθυνη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σμίνθης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης.

Ποιοι είναι όμως οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Θερινών Προγραμμάτων?

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Υπεύθυνη του προγράμματος «Όλοι μαζί, όλοι διαφορετικοί» είναι η κυρία Σοφία Μπακάλογλου, εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας με πολυετή εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα βιωματικού χαρακτήρα, στη θεατρική αγωγή και στη δημιουργική απασχόληση.

2η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Υπεύθυνη του προγράμματος «Απειλούμενα είδη, η καφέ αρκούδα» είναι η κυρία Ραλού Βλαχοπούλου, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαθεματικού και  βιωματικού χαρακτήρα.

3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Η ζωή της σκιάς», «Ο καπνός στην Ξάνθη και η Καπναποθήκη Π» και  «Αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών» είναι η κ. Νατάσα Μιχαηλίδου, η οποία είναι αρχαιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσειολογία και έχει άδεια ξεναγού από το Υπουργείο Τουρισμού. Έχει πολυετή εμπειρία στη σχεδίαση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 

4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  • Υπεύθυνη του προγράμματος «Τι νιώθω? Πώς εκφράζομαι?» είναι η ψυχολόγος κυρία Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία ειδικεύεται στην οικογενειακή θεραπεία και στη συμβουλευτική παιδιών και εφήβων Παρακαλούνται όσοι γονείς το επιθυμούν, να απευθυνθούν στην ίδια για να λάβουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα.
  • Υπεύθυνη του προγράμματος "Ζωγραφίζουμε ένα ποίημα" είναι η Μαρία Μουσοπούλου, απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και ποιήτρια. Έχει ασχοληθεί και με τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική. 

Κάθε μέρα τα παιδιά ξεκινούν το πρόγραμμα τους με γυμναστική, υπό την καθοδήγηση του συνεργάτη μας και πτυχιούχου γυμναστή κ. Πασχάλη Μαστράφη.